Een Energie-Index mag alleen opgesteld worden door een gecertificeerde energieadviseur (EPA-W, BRL9500-01). Een van onze adviseurs komt langs en neemt ongeveer 150 kenmerken van de woning op. Dit betekent in de praktijk dat de adviseur de afmetingen van de woning in detail opmeet, noteert wat de isolatiekwaliteit is en in kaart brengt welke installaties aanwezig zijn. Op basis van deze uitgebreide opname berekent hij vervolgens het Energie-Index-getal (geen letter). Op basis van deze index kan een energielabel toegekend worden. Een index is dus exacter dan een label,  de huidige index of label kan je opzoeken bij ep-online.nl

Nadat je een aanvraag hebt verstuurd nemen wij contact met je op om een afspraak te plannen. Tijdens deze afspraak noteert de adviseur kenmerken van je woning zoals oppervlakte en isolatiedikte. Elke ruimte in de woning hoort toegankelijk te zijn. Tevens is het van belang dat de cv installatie bereikbaar is.

Voor een woning tot 100 vierkante meter maximaal een uur. Daarboven 1,5 tot 2 uur. Tevens is het afhankelijk van de bereikbaarheid van de (gemeenschappelijke) cv installatie.

Je hoeft niet actief mee te werken aan de opname. Ook hoeven buren niet op de hoogte gesteld te worden. Je dient er alleen voor te zorgen dat de adviseur alle ruimtes en installaties kan inspecteren.

Bij onzelfstandige woningen (zoals kamerverhuur) dient de gehele woning berekent te worden.

Afmeting woning (m2)*Tarief (ex btw)
0-24 €          85
25-49 €          99
50-99 €        125
100-149 €        175
150-200 €        215
200+ €        250

*afmetingen worden bepaald door het object het kadaster.

Direct een opname aanvragen

  Vertel ons meer

  Verwarming  Warm water  Extra installaties
  zonnepanelenzonneboiler
  Graag ontvangen wij via onderstaande upload de volgende informatie

  - Bouwtekeningen inclusief gevelaanzichten en schaal

  - Afbeelding van de cv installatie
  - Afbeelding van de warmtepomp